Thuiswerken relaxt? Een reality-check!

Thuiswerken relaxt? Een reality-check!

Thuiswerken is een concept wat onderschat wordt. Lekker relaxt toch, een dag thuis werken? Hoe vaak hoor je dat mensen niet zeggen? Ja het is luxe en het is heerlijk. Maar om nou te zeggen ‘relaxt’…. Niet echt eerlijk gezegd.

Thuiswerken voor een baas

Thuiswerken is al totaal anders als je fulltime voor een baas werkt ten opzichte van als je eigen baas bent. Als je vijf dagen in de week op kantoor zit, ja dan is het ideaal als je thuis werkt. Dan kun je tussendoor de wassen draaien, de vaatwasser uitruimen, wat telefoontjes plegen waar je anders niet aan toe komt. Lunchen aan je eigen tafel of misschien wel languit op de bank. Er zal ook vast hier en daar een kwartiertje gesmokkeld worden in werktijd. Dat valt inderdaad onder het concept ‘relaxt’

Thuiswerken voor jezelf

Thuiswerken voor jezelf is toch net even anders. Met een eigen bedrijf, of in mijn geval twee bedrijven, heb je eigenlijk altijd wat te doen. Het werk is nooit af. Er zijn altijd nog mailtjes te beantwoorden, verbeteringen aan je website door te voeren, blogs vooruit te werken en oh ja, heb ik al iets op social media geplaatst vandaag?

Mijn dag als voorbeeld

Laat ik mijn dag nemen als voorbeeld. Are you ready?

6:00-9:00

Tussen 6:00 en 9:00 is er al van alles gebeurd. Rond 6:00 is Otis wakker, moet het kind aangekleed worden, gevoerd en opgefrist. Tegelijkertijd moet ik zelf een beetje toonbaar voor de dag komen, werp ik een korte blik op de ingekomen mail en berichten voor de blog en het modemerk en pak ik de tassen in. Kind laat ik blij achter bij de opvang en we gaan gelijk door naar de supermarkt voor wat boodschappen.

9:00-15:00

Thuis wordt er opgeruimd, wassen gedraaid en het huis schoongemaakt. Er komen wat winacties aan voor You and Mini met bloggers en voor hen ga ik uitzoeken welke outfits ik nog heb, zodat ze deze kunnen fotograferen voor hun artikel. Na een paar keer heen en weer mailen omdat niet alles meer op voorraad is liggen er uiteindelijk drie pakketten klaar om vandaag naar de post te brengen. In de tussentijd heb ik nog een winactie geschreven en voorbereid voor de blog en hierna maak ik nog een andere blog af qua tekst en beeld. In de tussentijd heb ik al 3 x gegeten, zit de 4e was in de machine en heb ik alle 374 reacties en foto’s geliked van de volgers die hun knappe kindjes hebben opgegeven voor mijn modellen zoektocht. Aankomend weekend gaan we namelijk starten met de fotoshoot voor de SS17 collectie!

15:00-18:00

De sample collectie ligt klaar, dus deze kan ik ophalen bij de coupeuse. Die heb ik nodig om de fotoshoot voor aankomend weekeinde voor te bereiden. Welke sets gaan we schieten, in welke volgorde, wie zijn de modellen, welke maat hebben ze en wat zijn de props die we erbij gebruiken. Er moet vandaag nog een moodboard gemaakt worden voor de fotoshoot om de sfeer weer te geven. Ik ga langs de bloemiste om te vragen of ze grote bladeren voor mij kan bestellen voor aankomend weekeind. Oh ja, de pakketjes moet ik ook nog naar het postkantoor brengen! Om 16:30 gaan we de locatie van de fotoshoot bekijken in Haarlem en daarna Otis ophalen van de opvang.

18:00-19:30

Er moet gekookt worden en daarna is het eten met mijn kleine liefde. Hierna lekker samen douchen en nog even spelen en lezen totdat hij naar bed moet. In deze tijd doe ik niets anders en besteed ik vol aan Otis.

19:30-22:30

Meneer ligt op bed, maar dat betekent niet dat hij al slaapt… Let’s see! Het moodboard voor de fotoshoot moet nog afgemaakt worden en we gaan contact opnemen met de modellen. Waar moeten ze zijn, op welke dag en hoe laat. Ook ga ik een lijstje maken met wat er nog geregeld moet worden aan props en boodschappen voor de fotoshoot. Het draaiboek voor het weekend afmaken en heel misschien nog een blog rammen? Nog een rondje social media en mail om de werkdag mee af te sluiten.

22:30-6:00

Pppfffff, tijd voor even ontspanning en daarna naar mijn bed! Begrijp mij niet verkeerd. Thuiswerken en vooral voor mezelf werken vind ik heerlijk. Alleen is het werk nooit klaar. Dat geeft niet, want daar kies ik voor. Ik vind het ontzettend leuk om iets op te bouwen en doe wat ik echt leuk vind. Alleen relaxt? Nee, relaxen doen we tussen 0:00-6:00, in bed! Oké, minus de paar keer eruit per nacht voor het kleine spook!

Reageer op dit artikel

reacties op dit artikel

Read More