fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Groene vingers, of juist niet eigenlijk

Overal zie je van die prachtig ingerichte woningen in het thema ‘urban jungle’. Een te gekke stijl voor mensen met groene vingers. Dit klinkt heel fancy, maar eigenlijk is het niet veel meer als:

1. Je hebt een huis met een inrichting.
2. Prop die vol met planten: klaar.

Urban jungle

Deze beauty’s van urban jungles kom ik overigens alleen tegen online, in tijdschriften en soms is er een winkel in dit thema ingericht. Zal dit te maken hebben met een gebrek aan groene vingers? Ik vind het persoonlijk prachtig en het lijkt me heerlijk om zoveel planten en groen om mij heen te hebben!

Praktisch én mooi

Naast het feit dat planten zuurstof afgeven (handig!) en dat sommige planten ‘green machines’ zijn die zelfs de lucht zuiveren (nóg beter) vind ik de sfeer prachtig! Er is alleen één probleempje… Ik heb geen groene vingers!

Groene vingers

Mijn planten en groen-in-huis-tactiek is als volgt.

1. Ga naar het tuincentrum en koop voor alle potten die je hebt planten. Oké en wat extra nieuws dan.
2. Zet je huis vol en wees ontzettend blij!
3. Start je voornemen om het deze keer écht niet te verkloten. Jawel, geef je planten water!
4. Dood.

Steeds verslof ik in het water geven. Ik doe het echt niet expres, maar ik vergeet het serieus! Dan denk ik: Oh ja, ik moet de planten water geven. Dan ben ik afgeleid en ga ik weer wat anders doen en vergeet ik het. Het resultaat is dus dat ik eens in het half jaar het tuincentrum leeg koop.

D-day!

Morgen is het weer zover… Dan ga ik met mijn moeder naar het tuincentrum! Ik heb er ontzettend veel zin in om mijn huis weer in het groen te zetten! Heerlijk! Ik ga het deze keer weer proberen. Ik heb een missie en dat is mijn nieuwe planten water te gaan geven. Het moet toch te doen zijn? Of ben ik mijn leven lang verbonden aan vetplanten?

Pics: via Interior Junkie