De bonusmoeder van Otis

De bonusmoeder van Otis

Vorige week liet ik jullie nogmaals de brief lezen die ik vorig jaar schreef aan de toekomstige bonusmoeder van Otis. Zoals jullie hebben kunnen lezen is er iemand in het leven van Otis zijn vader gekomen, dus nu starten we met een nieuwe fase…

Otis en zijn vader

Otis zijn vader woont nog in Dubai, waar Otis ook geboren is en hij komt eens in de zes tot acht weken naar Nederland. We hebben dus geen standaard regeling van één weekend in de twee weken, maar hij gaat altijd een weekend naar zijn vader als deze in Nederland is.

Een nieuwe vriendin

Ongeveer een maand geleden kreeg ik het bericht dat zijn vader inmiddels een nieuwe vriendin heeft. Hartstikke leuk natuurlijk en daar ben ik alleen maar blij om. Iedereen verdient het om gelukkig te zijn. Dit betekent natuurlijk ook dat er een nieuwe vrouw een plek in Otis leven zal gaan innemen. Dit is natuurlijk altijd een beetje spannend. Wat is dit voor persoon en hoe zal ze met jouw kind omgaan?

Worst case

Als moeder is het natuurlijk je grootste angst dat er een bonusmoeder in het leven van je kindje komt die niet goed voor je kind zorgt. Iemand die alleen maar aandacht heeft voor papa en niet voor jouw kleintje. Een persoon die het slechte voorbeeld geeft, maar die je moet toelaten, omdat het buiten jouw macht ligt.

Eerste indruk van de bonusmoeder!

Gelukkig is dat bij ons niet aan de orde. Ik heb haar nog niet goed gesproken, maar wel kort gezien en ik heb in de dagen dat Otis bij zijn vader en zijn nieuwe vriendin was ook foto’s en filmpjes doorgestuurd gekregen. Toch heb je een eerste indruk. Ook al is het gek om je kind in een andere gezinssituatie te zien (zelfs met een grote zus!) dan die van jezelf, kan ik niets anders zeggen dan dat ik blij ben.

Moeder is een pluspunt

Het is een leuke en volwassen meid die erg leuk en lief met mijn zoontje omgaat. Het scheelt ook vind ik dat ze al een dochtertje heeft van vijf jaar oud, dus het is een moeder. Als ze als gezin samen zijn, dan staan de kinderen centraal. Dat vind ik een fijn idee.

Het lijkt dus alsof ik geluk heb gehad en hoop dat ze erg gelukkig worden en dat de prille relatie stand houdt. Hoe zijn jullie ervaringen met de nieuwe partner van je ex?

Reageer op dit artikel

reacties op dit artikel

Read More