Aan Otis toekomstige bonusmoeder

Aan Otis toekomstige bonusmoeder

Otis zijn vader en ik zijn uit elkaar en, zoals de meeste mensen, was dit ook niet mijn toekomstbeeld toen ik zwanger raakte. Helaas loopt het soms zo en moet je leren leven met de consequenties. Uiteraard voel ik mij regelmatig schuldig dat ik Otis hierdoor geen standaard gezinsleven kan geven. Ook zal ik mij erbij neerleggen dat er op een bepaald moment een nieuwe vriendin, of toekomstige bonusmoeder in beeld zal komen. Ik vroeg mij net af wat ik tegen haar zou willen zeggen…

Aan Otis toekomstige bonusmoeder,

Wie ben je?

Nu ik dit schrijf weet ik nog niet wie je bent en of je zelf wel of geen kinderen hebt.  Dat maakt ook niet uit misschien. Op het moment dat je geen kinderen hebt kan ik mij voorstellen dat het lastiger is om een man tegen het lijf te lopen die al vader is ten opzichte van een man zonder kinderen. Als je wel al moeder bent, maken al die verschillende gezinnen het er ook niet gemakkelijker op. Hoe je het ook wend of keert, je maakt nu deel uit van mijn zoon’s leven en dus ook van mijn leven. Daarom vind ik het belangrijk dat wij een goede band gaan krijgen. 

Moederfiguur

In Otis andere huis ben jij de moederfiguur en ik hoop dat je die taak vol liefde op je wilt nemen. Het zal niet altijd makkelijk zijn, die band moet groeien, maar ik hoop dat je daarin wilt investeren. Het is een prachtig kind met een pittig karakter, waar je enorm van kunt genieten. Ik hoop dat jij dat ook zal gaan meemaken en zult zien wat voor toegevoegde waarde hij kan zijn in je leven. Je zal hem ook regelmatig achter het behang willen plakken, wees niet bang, dat heb ik ook.

Concurrentie

Als moeder is het aan de ene kant lastig dat er een andere vrouw is die jouw taak deels over gaat nemen. Het voelt toch een beetje als concurrentie, omdat je kind ook van een andere vrouw en moederfiguur zal gaan houden. Toch wil ik het niet als concurrentie zien en ben ik blij dat je er bent en dat je er wilt zijn voor mijn kind. Ook hoop ik dat je mij zult gaan betrekken bij dingen en met mij overlegd als je het even niet weet. Dat zie ik niet als zwakte en zou ik juist enorm waarderen.

Otis voorop

Zolang wij allemaal het belang van Otis voorop stellen kunnen wij dit tot een succes maken. Hij heeft niet gevraagd om deze situatie en wij kunnen ervoor zorgen dat dit zelfs een toegevoegde positieve waarde kan zijn, in plaats van de negativiteit waar je soms over leest. Ik hoop oprecht dat jij hier hetzelfde over denkt. 

Reageer op dit artikel

reacties op dit artikel

Read More